Horgolt poncsó-féleség/Crocheted poncho-kind

Poncho_5

 

 

 

 

 

 

 

I finally finished this poncho of my beautiful new yarn. Just in time. Killer heat was yesterday, but today is 23 º C. After hot days, now this weather, however, seems to be coldish. But there is no problem. Because the poncho is finished and there will be no cold feet (at least my elder daughter won’t feel cold :D)

A poncho is simply made of double crochet stitches. The peculiarity of the poncho that I didn’t start with chains. I used chainless foundation/starting for double crochet method. If you don’t love use chain starting such as me, try this method. I think it’s very easy and quickly you can learn. Here is a great video and a description. And here is a video of chainless foundation/starting for single crochet.

A gyönyörű új fonalból végül ezt a poncsószerűséget sikerült összehozni, ami most pont jól jön. Tegnap gyilkos forróság, ma pedig 23 º C van. Az elmúlt napok hősége után ez az idő viszont kicsit hűvösnek tűnik. De nincs semmi gond. Hisz a poncsó elkészült és nem lesz fagyoskodás (legalábbis a nagylányomnak :D)

A poncsó egyszerűen csak egyráhajtásos pálcákból készült. A különlegessége a dolognak, hogy nem láncszemsorral indítottam, hanem az ún. chainless foundation/starting double crochet módszert alkalmaztam. Talán magyarul egyráhajtásos pálcákból készült láncszemmentes kezdésnek lehetne nevezni ;-). Azoknak jó (például nekem), akik nem csípik a láncszemsor utáni első sor meghorgolását. Itt van egy remek képes leírás és videó a készítéséről. Itt pedig a rövid-vagy kispálcás kezdés ugyanezzel a módszerrel.

Poncho_4

 

 

 

 

 

 

 

Poncho_2

 

 

 

 

 

 

 

Poncho_3

 

 

 

 

 

 

 

Poncho_6

 

 

 

 

 

 

 

Have a nice afternoon!

 

További szép napot mindenkinek!

 

Emi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s