♥Szívmelengető szív♥/♥Heart-warming heart♥

Heart-warming heart

Flower stalks with cross stitch from emboidery thread.


 

 

 

 

 

 

 

 

The heart topic continues… at least for me . I’m not obsessed with romance, but I like such things too. Because they’re heart-warming 🙂 Especially now, when I’m looking out the window and everything is gray.

Some color, a few buttons and I feel better. And even be proud of ourselves if by own hands we create soul-refreshing things. It is therefore good to crochet. But whatever other creative activities are suitable depending on the interests.

Oops, I digress a little 🙂 So, back to hearts. After I finished ‘The heart of our home’,  I felt something was missing. I knew that I had to crochet another heart. Usually if I crochet something and write pattern in my ‘secret’ notebook, I put it aside and start to crochet something else. Now this was not the case. So I crocheted another heart…another door decoration.

This time I used another technique which I wanted to try. Cross stitch embroidery. Of course, the end result isn’t so beautiful. This has to be practiced. I’m still a beginner but as people say (in my country), you have to start somewhere. Anyway I’m sorry if someone doesn’t like the end result 🙂 It will be better.

I wanted to give my elder daughter this door decoration, so I tried to create a kind of decoration that will suit to Vercsi. First, I chosen a nice gradient yarn. Then I formatted flower stalks, they became letter V. And I added two flower heads and a letter. 

I hope she will like it 🙂

 

A szív téma továbbra sem zárult le…legalábbis nálam. No, nem mintha a romantika megszállottja lennék, de néha még nekem is szükségem van az ilyen jellegű tárgyak közelségére. Egyszerűen csak azért, mert szívet melengetőek 🙂 Főleg most, amikor az ablakon kinézve szürke felhőkben lehet csak “gyönyörködni”.

Egy kis szín, néhány gomb és máris ellensúlyozva van a kinti egyhangúság. És még büszkék is lehetünk magunkra, ha saját kézzel készítünk valami lélekfrissítő tárgyat. Ezért jó pl. a horgolás. De akármilyen más kreatív tevékenység megteszi. Kinek-kinek a maga vérmérséklete és érdeklődési köre szerint.

Ajaj, egy kicsit eltértem a tárgytól 🙂 Vissza a szívekhez. Miután elkészült “Az otthon szíve”, maradt bennem egy kis hiányérzet. Általában ha valamit meghorgolok, a leírás is elkészülve pihen a “titkos” füzetemben, félreteszem és másba kezdek. Most kivételesen nem ez volt a helyzet. Ugyan semmilyen nagy dologra nem gondoltam, hiszen újabb ajtódísz megalkotása volt a fejemben, továbbra is a szív témakörben maradva.

Ezúttal kipróbáltam egy olyan technikát, amivel már régóta szemeztem. Konkrétan a keresztszemes hímzésről van szó. Természetesen nem olyan szép a végeredmény, mintha már sok-sok éve gyakorolnám. Azt hiszem el lehet nézni, hogy kezdő létemre még mutogatom is 😀 De ahogy mondani szokták, valahol el kell kezdeni. Na szóval ezer bocs, ha valakinek nagyon nem tetszik a végeredmény 🙂 Fogok még gyakorolni.

Mivel ez az ajtódísz is egy konkrét helyre készült (a nagyobbik leányzó szobaajtajára), igyekeztem olyan jellegű díszítést alkotni, ami illik Vercsihez. Először is szép színátmenetes fonal volt az alap. Majd a virágok szára került kialakításra V betűt formázva. Még két virágfej és egy levél került rá.

Remélem tetszeni fog neki 🙂

Heart-warming heart

Buttons on the chains.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heart-warming heart

Blue flower with button.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heart-warming heart

Yellow flower with spiral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heart-warming heart

Finished.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heart-warming heart

Buttons ‘on duty’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heart-warming heart

On the door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emi

2 comments on “♥Szívmelengető szív♥/♥Heart-warming heart♥

  1. Ez igazán egyedi lett – ismét 🙂 Szép munka! A cikk végigolvasása után nekem is lett némi hiányérzetem. Szerintem a sorból még hiányzik egy zöld (Bálintnak) és egy sárga szív (nekem) is. Kicsi is jó lesz 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s